Award 2018 Natuurhuisje

Contact

Landgoed De Geer
Charles en Elin
Hamseweg 1
4101 NT Culemborg
06 - 41 202 266
info@landgoeddegeer.nl

Classificatie: 4 Tulpen

De Pronkkamer

Volg ons

In de omgeving


Landgoed De Geer is een prima uitvalsbasis om uitstapjes te maken. Wij geven graag tips en informatie over leuke dagtrips of bezienswaardigheden in de omgeving.

Culemborg
Het prachtige historisch centrum van Culemborg heeft mooie winkels, goede galeries, fijne restaurants, heerlijke terrassen en verschillende musea. Er is veel te zien en te ontdekken. Fort Werk aan het Spoel en het Elisabeth Weeshuis zijn een must.

Buren
Buren is een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Buren heeft nauwe banden met het koningshuis en dat is te zien in het Oranjemuseum. Het Marechaussee Museum in het Weeshuis is ook een aanrader.

Fietsen
Al fietsend kunt u de Betuwe ontdekken of mooie tochten langs de rivier de Linge maken. Probeer eens het ‘Rondje Liniepontje’. Ook de Utrechtse Heuvelrug is op fietsafstand bereikbaar. Landgoed De Geer ligt vlak aan de Beusichemsedijk tussen fietsknooppunt 42 en 43. In onze vakantiewoningen zijn labels en kaarten aanwezig zodat u uw eigen fietsroute kunt samenstellen. Of nog makkelijker: plan uw route naar of vanaf  onze bed & breakfast online via route.nl. Wij hebben alvast een mooie fietsroute uitgezet vanaf Landgoed de Geer langs Culemborg en Buren waarbij u de rijke cultuurhistorie van de Betuwe kunt proeven.
Heeft u geen fietsen meegenomen? U kunt bij ons fietsen huren. Als u één dag van te voren reserveert, zorgen wij dat de fietsen klaar staan.

Wandelen
Vanuit uw vakantiewoning stapt u zo op het Klompenpad, een rondwandeling door de buitengebieden van Culemborg en Beusichem.  Zo wandelt u over landgoederen en weilanden, door historische kernen, langs boomgaarden en waterrijke natuur. Door twee routes te combineren kunt u zelf bepalen hoe lang of kort u de route wilt maken. Wij hebben voor u een folder waarop de routes staan vermeld.

Watersport
Landgoed De Geer ligt vlakbij de Lek. Er zijn voldoende kleine strandjes waar u kunt pootjebaden. Buiten zwemmen kan in de Afgraving, een zijtak van de Lek, of bij de Meent in Beusichem. Kanotochten worden aangeboden op de Linge bij Buren of Geldermalsen. En zeilen of varen kan bij het Eiland van Maurik.

Natuur
De Uiterwaarden is een prachtig natuurgebied waar u kunt genieten van heel veel verschillende vogels, vlinders en een grote diversiteit aan planten en bloemen. Met een beetje geluk komt u klein wild tegen. Op ons landgoed zien wij regelmatig steenuilen, hazen en in het seizoen een ijsvogeltje.

Cultuur
Culemborg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Deze is te ontdekken door een bezoek aan het Weeshuis Museum, de kasteeltuin van het voormalige Kasteel van Culemborg, of door een stadswandeling te maken met een stadsgids. In Culemborg wonen veel kunstenaars, en in de aanwezige galeries worden regelmatig exposities georganiseerd. In Culemborg en Beusichem vindt u meerdere theaters.

Jaarlijkse evenementen
Bloesemtocht, wandeltocht of fietstocht rond Beesd, jaarlijks rond half april.
Culemborg Bijvoorbeeld, jaarmarkt, grootste evenement van Culemborg, 2e weekend van juli
Culemborg Blues, Landelijk bekend bluesfestival, ieder 3e weekend van augustus

Zeer de moeite waard
Klompenpad, Culemborg
Werk aan het Spoel, Culemborg
Nationaal Glasmuseum, Leerdam

Kijk voor een actueel overzicht van activiteiten en evenementen in Culemborg op de agenda van Culemborg Klopt.